Gravid vecka 20

Nu är gravidvecka 20 snart över och den har verkligen inte varit lika bra som vecka 19. Jisses vilken seg och låg vecka detta har varit. 
 
Mitt mående:
Jag har mått illa i stort sett varje dag hela denna vecka. Morgonillamåendet hade jag ju även vecka 19, men nu har jag även haft många svackor under dagarna där jag har mått illa. När jag mår illa blir jag också mycket tröttare och automatiskt ganska opepp på det mesta.
I fredags hade jag även smärtor i gallan (ont i magen på höger sida högt upp). Efter att ha läst på lite och pratat med BM så visar det sig vara rätt vanligt att ha problem med gallan under graviditeten. Jag hade en molande värk från 05 på morgonen till sent på kvällen, men som tur var gick det över av sig själv. Men det är bra att vara på sin vakt, för det kan bli allvarligt om jag hade fått feber eller gallstensanfall. 
 
Idag, måndag, har jag bara mått illa på morgonen och resten av dagen har jag mått bra. Så vi kan ju hoppas att det här blir en mycket bättre vecka :)  
 
Rutinultraljud:
I torsdags hade vi vårat andra rutinultraljud. Bebisen såg ut att må bra och alla mått som mättes såg bra ut. Så det var skönt att höra. Tyvärr så var den BM vi fick träffa otroligt stressad och otrevlig. Så vi fick inte svar på en enda fråga och hon muttrade nått om min moderkaka som gjorde oss oroliga utan att få nått vettigt svar. Så trots att bebisen mådde bra så gick jag därifrån mer orolig och väldigt nedstämd. Fällde nån tår också pga man är känslig för allt just nu (hej hormoner). Väldigt tråkigt då jag tycker ultraljud ska vara en fin upplevelse. Det är ju så himla häftigt att få se sin lilla bebis röra omkring i magen och som förstföderska känns ju allt helt overkligt.
 
Min träning:
På grund av att jag har mått så dåligt den här veckan har jag bara fått till ett träningspass. Men jag är väldigt nöjd med det. Det var i onsdag jag kom iväg på Skivstång 45 på lunchen. Trots illamående på förmiddagen så mådde jag bra under själva träningspasset. Och det betyder kanske bara att träning alltid är en bra idé :)
 
Så har vecka 20 sett ut. Rätt tuff men med ett fint avslut på lyxhotell i Stockholm är jag redo att ta mig an nästa vecka. Imorgon, tisdag, går jag in i vecka 21!
 
#1 - - Trail & Inspiration:

Fin mage! <3
Men hoppas illamåendet släpper.

Kram M

Svar: Tack 😊 det hoppas jag med!
Kram
Frida Matsdotter