Vandra runt Njupeskär

I somras gjorde vi en tur till Fulufjället för att vandra runt Njupeskär. Vi tänkte att det skulle bli en fin dagstur, och så rätt vi hade. Bilderna talar lite för sig själv. Jag tror att leden är ca 5km och det tog oss några timmar för att ta oss runt. Men då innefattade dom timmarna lunchpaus och fotostopp hela tiden.  
 
Turen utgår från Naturum där det finns parkering, toa och kiosk. Att vandra till foten av Njupeskär är enkelt och tar kanske 30min. Det är fina stigar och fina spångbrädor och antalet besökare är ofta ganska stort.
 
Det är grönt och lummit i början.
 
När man når denna vy och får se Njupeskär för första gången på leden har man olika vägval. Antingen går ni till foten av vattenfallet eller till toppen av vattenfallet. Vi valde såklart toppen.
 
Sverige högsta vattenfall om jag inte är ute och cyklar.
 
När man svänger av och går leden mot toppen påbörjar en ganska brant stigning som blir svettig. Men kikar man över axeln och får se utsikten är det ju värt det.
 
Vädret växlade hur som helst. Men när vi kom upp på fjällplatån och bestämde oss för lunch hade vi tur med sol. Korv och mackaroner till lunch och kokkaffe med kolakakor till efterrätt på Triangaköket, kan inte bli bättre än så.
 
Vi vandrar vidare efter lunch och når snart vattenfallets topp. Vägen dit är väldigt stenig och man får ha tungan rätt i mun för att inte trampa snett.
 
Jämtlandshatten är på!
 
Toppen av Njupeskär!
 
Här skulle man kunna sitta hur länge som helst. Utsikten förändras hela tiden med molnens framfart.
 
Pappa är nöjd med turen och vi börjar vandra neråt mot Naturum igen.
 
Resten av dagen är det härlig sol och vi njuter av utsikten.
 
 
En lättvandrad tur som ändå kräver bra skor och bra flås i början. Rekommenderas starkt om man är i närheten.
 
Nöjda och trötta rullade vi hemåt mot stugan igen.
 
 - Jag finns på Bloglovin' och Instagram -
Visa fler inlägg