Tioga Pass till Mammoth Lakes - Kalifornien del 5

 
När vi vaknade upp efter sista natten i Yosemite packade vi ihop och rullade upp i bergen. Dagens mål var att ta Tioga Pass över till Mammoth Lakes. Det är en magisk bergsväg som går upp över 9000ft (tror det är över 2700 möh). Vi åkte tidig morgon och fick se morgonljuset spridas över bergen. Vi märkte även hur vägen glittrade och insåg att det har gått från ca 25-30 grader till att nu ligga runt nollan. Det kändes lite småläskigt att åka på sommardäck när man visste att det låg runt nollan, men det var som tur ingen fara. 
 
 
Som ni ser, det är en magisk bergsväg och låt inte solen lura er, det var svinkallt ute!
 
 
Är det Piff eller Puff? Så söt.
 
 
Jag har så många bilkort tagna, för det går liksom inte att lägga ner kameran medans vi åker, det är ju så vackert!
 
 
Ett litet stopp vid en fin sjö, min fina man blickar ut och häpnas över utsikten. 
 
 
Fina vägar, mysig skog och ståtliga berg i bakgrunden. Hur många väg-bilder får jag lägga upp innan ni tröttnar? hehe
 
 
Tuolumne Meadows kändes overkligt på nått vis. Mäktig plats som öppnar upp sig uppe bland bergen. Det kändes som att vi stod mitt i en scen som någon hade byggt upp. 
 
 
Så snyggt med dessa avskalade färger på nått vis!
 
 
Egentligen tar det inte så lång tid att köra Tioga Pass, sträckan är liksom inte så lång. Men eftersom man vill stanna runt varenda hörn så får man lägga på nån timme på körtiden. Detta är en väg man ska köra för att njuta av omgivningen!
 
 
Vi har nu lämnat gränsen för Yosemite Nationalpark och närmar oss Mammoth Lakes. Jag tycker den här bilden är häftig för till vänster ser ni vägen som vi ska åka på, som ett streck i mitten på berget. 
 
 
Vi lämnar bergen och kommer ut på flackare mark, även om vi fortvarande är ganska högt uppe. Runt hörnet svänger vi ut på väg 395 som senare kommer ta oss ner till LA. 
 
 
Framme i Mammoth Lakes och vi checkar in på en superfint hotell som heter Juniper Spring Resort. Mammoth Lakes är en mysig skidort bland bergen som verkligen har lågsäsong i september. Graderna har stigit får morgonens nolla upp till kanske 8 grader, så vi klädde på oss dom enda varma kläderna vi har med oss. 
 
 
En kaffe på balkongen och njuter av den fina utsikten. Tänk att åka hit på skidsemester och få bo på det här hotellet? Vilken lyx. 
 
 
Vi passade på att köra ett träningspass på det lilla gymmet som fanns. Så skönt att få träna lite efter alla dessa dagars vandringar. 
 
 
Under eftermiddagen utforskade vi Mammoth Lakes och åkte upp till just dom sjöar som den här staden är kända för. Det är nu man vill ha den där spegelblanka sjön för att få till magiska bilder, men istället blåste det iskalla vindar. Men otroligt vackert ändå!
 
 
Den här sjön var skapligt uttorkad, sen rätt häftigt ut med en superlång sandstrand bland bergen. Storslaget!
 
 
Jag avslutar med en bild från Twin Lakes.  Mammoth Lakes gillade vi mycket även om vi bara bodde här en natt.
 
- Jag samlar hela våran Kalifornien-resa under kategorin Kalifornien 2016 -
#1 - - Mari:

Alltså wow, vilket äventyr ni är på. Så förbaskat vackert!

Svar: Tack Mari :) det är så häftigt att vara här!
Frida Matsdotter

#2 - - Sanna:

Wow! Jag är mållös!

#3 - - Sanna:

Wow! Jag är mållös!

#4 - - Katta - Bucketlife.se:

Jag har inte ord!!! Jag bara måste åka dit snart! Vilka fantastiska bilder!

Hur är det när ni är ute sådär, träffar man på människor ofta eller känns det som riktig vildmark?

Svar: Jag rekommenderar starkt att åka hit! Men det är mycket folk här, du är inte ute mitt i ödslig mark, tyvärr. Jag kan dock känna att det blir lite tryggare eftersom det är björntäta områden :) Ibland var vi själva och ibland blev det massvis med folk, så det varierade lite. JAg tror det är absolut mest folk i nationalparken under juli-augusti..
Frida Matsdotter