Skogsbrand i Yosemite? - Kalifornien del 4

 
Vår sista dag i Yosemite möttes vi av detta tjocka rökmoln när vi kom in i dalen. Med tanke på torkan trodde vi direkt att det var en skogbrand. Men vi tyckte det samtidigt var konstigt att alla var så lugna.. 
 
 
Röken spred sig i dalen och skapade fina skiftningar kring bergen. 
 
 
 
Vi körde mot den trailen vi hade tänkt gå under dagen och när vi kom i närheten av branden såg vi direkt att det var en kontrollerad brand med massvis av brandmän. Dom bränner antagligen av allt sly istället för att det ska börja brinna av sig själv. Men eftersom röken låg tjock och det flög omkring små askbitar så bestämde vi oss för att strunta i dagens hike och åka upp till Glacier Point för att se om man kan se branden därifrån. Glacier Point är den utkikspunkten vi vandrade till vår första dag, läs här
 
 
Det tar en timme att åka till Glacier Point från dalen. På vägen stannar man vid denna utkikspunkt som heter Tunnel View. Långt där borta ser man brandröken mellan bergen. 
 
 
Fina vägar som vanligt :) 
 
 
Uppe på Glacier Point hade det formats ett moln som liknar en gloria över Half Dome. Fint!
 
 
Där nere var branden. All rök har näst intill försvunnet under timmen vi har kört bil. 
 
 
Svårt att inte fota en miljon bilder när man är uppe på Glacier Point. 
 
 
California - Vi har verkligen fått ett fint första intryck av Kalifornien. 
 
 
Jag älskar att få göra den här underbara resan med min fina man. Vi är världens bästa team han och jag. 
 
 
När vi var färdiga vid Glacier point bestämde vi oss för att åka och kika på ett hotell som vi hade tänkt boka. Ett otroligt charmigt hotell från tidigt 1900-tal. Det är flera vita byggnader liknande den ovan i olika storlekar. Jag ser verkligen framför mig hur damer och herrar gick omkring i fina kläder och solparaply på den tiden.. 
 
 
oh så charmigt och mysigt!
 
 
Intill ligger även en ännu äldre historisk "by", så vi fick en liten historielektion innan vi åkte hemåt igen. Vackert byggnad från mitten på 1800-talet. 
 
- Jag samlar hela våran Kalifornien-resa under kategorin Kalifornien 2016 -
 
#1 - - Anonym:

Men jag dör så fint. Vilket äventyr! Galet vackert

#2 - - Lisa / livet från den ljusa sidan - en reseblogg:

Vilka bilder! Yosemite har varit på min bucket list lääääänge och jag känner ju verkligen nu att jag bara MÅSTE se till att det händer!
Ha en fortsatt fantastisk resa (och fortsätt fota och inspirera oss andra ;) )

Svar: Det var svår att förstå att man faktiskt var där.. Så otrolig plats. Det är inte sista gången jag besöker Yosemite, jag måste dit igen!
Frida Matsdotter

#3 - - hopihopi:

Åh, vilka härliga bilder!!

Svar: Tack :)
Frida Matsdotter

#4 - - Katta - Bucketlife.se:

Åh igen! Jag inser direkt att jag skulle bli helt galen av allt som finns att fota. Det skulle nästan bli stressigt, haha. Förstår precis det där med vägbilderna, hade samma grej på Hawaii och man kan ju inte stanna hela tiden.

Så kul att se dina bilder och läsa om upplevelserna!

Svar: Haha jag blir lite stressad med fotande. Nu när jag bloggar väljer jag rätt snabbt ut ett gäng bilder som får bli redigerade och publicerade.. men jag har så många bilder kvar!!
Frida Matsdotter