4 mile trail to Glacier Point - Kalifornien del 2

 
Vår första dag i Yosemite Nationalpark vandrade vi 4 mile trail upp till Glacier Point som är en utkikspunkt för att få se utsikten som ni ser på bilden här ovan. Jag är nästan helt utan ord, speechless utan dess like. Den här nationalparken är helt otrolig. Allt är större, bergen är högre, träden är större och kottarna är gigantiska. Parkvakterna ser precis ut som film med sina fina hattar och varenda byggnad ser supermysig ut. Vi går omkring och nyper oss i armen hela tiden, för vi kan liksom inte tro att vi faktiskt får uppleva detta. 
 
4 mile trail går rakt upp mot Glacier Point, 975 höjdmeter för att vara exakt. Det tog oss 3 svettiga timmar att ta oss upp och jag tror det tog oss mindre än 2 h att gå ner samma väg igen. Jag såklart tagit alldeles för många bilder och har svårt att välja vilka jag ska visa. Men här följer nästan 30 bilder på denna fina vandring. 
 
 
Vi parkerade vid Senital beach och gick några hundra meter för att komma till trail-start! 
 
 
Första timmen kändes väldigt skön och vi gick i skugga hela tiden. Redan från start häpnades vi av utsikten, utsikten som bara blev mer och mer makalös för varje höjdmeter vi kom upp. 
 
 
Fantastiskt!
 
 
Under hösten är det väldigt torrt i nationalparken. Så vill man till exempel se alla mäktiga vattenfall ska man besöka parken under våren. Men torkan gör många träd orangea vilket ger mig lite höstkänsla. Så fint!
 
 
Linus kompis som bor i San Francisco hängde med oss hela dagen. Det var han som föreslog den här vandringen, vilken jag är väldigt glad för!
 
 
Linus filmar och jag fotar. Det ska bli så himla kul att få visa er alla filmer eftersom denna magiska plats inte går att fånga på mina små bilder. 
 
 
Jag står och blockar ut över Half Dome. Ni ser det märkliga berget som nästan ser ut som en delfin som hoppar upp. Klippformerna i denna dal är mäktiga och inget jag nånsin sett förut. 
 
 
Ja vad ska man säga? Jag kan fortfarande knappt tro att vi faktiskt är här. <3
 
 
Skarpa kanter och klippor varvas med mjukare berg. Dramatiskt och oslagbart. 
 
 
När vi har sett på några av filmklippen från vandringen så slår dig mig ich extremt smal stigen är med tanke på hur brant det stupar ner på ena sidan. Tur man inte tänkte på det under vandringen, får då hade jag inte vågat gå upp. 
 
 
Försöker ta in den oslagbara utsikten. 
 
 
Vi vandrar vidare... Det var så otroligt jobbigt. Värmen är enorm när man går i solen och stigen går hela tiden uppför så det bränner i rumpan för varje steg man tar. Behöver jag ens nämna att jag sitter här med extrem träningsvärk i ben och rumpa såhär två dagar senare? 
 
 
Nu är det inte långt kvar till toppen. Jag har svårt att förstå hur människor varje dag klättar upp för den där horisontala klippväggen. Snacka om utmaning!
 
 
Sista biten går vi genom mysig skog tillsammans med betande rådjur. 
 
 
Äntligen uppe! Pjuh.. jag är helt förstörd med sprängande huvudvärk och jetlag from hell. Men det spelar liksom ingen roll, för den här platsen får vem som helst att må tusen gånger bättre bara av att blicka ut. 
 
 
Vill man nu inte kämpa upp i 3h som vi gjorde kan man faktiskt ta 1h biltur upp till toppen. Känns ju typiskt amerikanskt. Känslan för oss som har vandrat upp hade ju varit en miljon gånger vassare om man inte visste att det skulle krylla av folk på toppen. Men där och då tackar jag för det, för det betydde att det fanns iskall dricka och glass på toppen. 
 
 
Efter minst en timmes vila, påfyllnad av energi och obligatoriska "jag är på världens topp"-bilder var det dags att gå ner igen. Det var kämpigt men ändå betydligt lättare än att gå uppför. 
 
 
Väl nere i dalen hittade vi tillbaks till bilen och rullade hem mot hotellet trötta men otroligt nöjda. 
 
Vi kan säga att vi fick en kickstart på våran Kalifornien-resa med den här vandringen. Men det är jag SÅ glad för!!
 
- Jag samlar hela våran Kalifornien-resa under kategorin Kalifornien 2016 -
#1 - - Sanna:

Alltså wow! Vilken dröm!

#2 - - Rund är också en form!:

Wow, magi känns som en underdrift..!!
Förstår att det är svårt att hitta orden! :-)

Svar: Haha verkligen svårt :D magiskt!
Frida Matsdotter

#3 - - Märta:

Åh vilket ställe och vilka bilder. Det där hamnade på min att besöka-lista direkt!

Svar: JAg rekommenderar starkt att åka hit :D
Frida Matsdotter