På väg till Yosemite Nationalpark - Kalifornien del 1

I fredags lokal tid landade vi i Oakland, Kalifornien, efter en lång flygresa. Vi hämtade upp våran hyrbil och körde öster ut mot Pleasanton för att stanna där en natt. Vi passade på att handla mat och snacks inför kommande dagar i Yosemite nationalpark och vi skaffade även ett amerikanskt simkort som gäller dessa tre veckor som vi är borta. Perfekt att ha. Efter att ha fixat allt som behöver fixas så somnade vi vid kl 20 ungefär, då har vi varit vakna i över ett dygn för ingen av oss kunde sova på planet. 
 
Lördag morgon vaknade vi kl5 efter att ha legat och dragit oss hur länge som helst. Pigga och glada packade vi ihop och hoppade in i bilen. 
 
Nedan följer ett gäng bilder endast från lördag morgon/förmiddag. Redan första dagen tog jag ca 450 bilder... hur ska jag kunna välja ut vilka jag vill visa för er? Man kan ju undra hur många bilder jag kommer få ihop på dom här tre veckorna.. Men jag lär börja nånstans iaf, så enjoy!
 
 
Vi lämnade Pleasanton i mörkret och när vi hade kommit en bit startade soluppgången ett magiskt skådespel för oss. 
 
 
Jag menar verkligen ett magiskt skådespel. Vi åkte ju rakt öster ut, så vi hade den här vyn hela vägen. 
 
 
Den gyllene solen i Kalifornien. 
 
 
Vi lämnade dom böljande kullarna och når större och större berg. Så vackert!
 
 
Framme vid entren tyill Yosemite Nationalpark. Det tog oss ca 3h att köra hit från Pleasanton. Det kostar 30 dollar att komma in och den biljetten räcker i en vecka. 
 
 
När vi väl var inne i parken så åkte vi vidare mot Yosemite Valley. Tog oss säkert 30-60 minuter till. Parken är helt enorm. 
 
 
Helt otroligt vackert!
 
 
Äntligen framme i dalen, men även dalen är stor och här är vi precis i början av den. 
 
 
Det är mycket folk i dalen och med det mycket trafik. Men allting är liksom så välordnat så det funkar så himla bra. 
 
 
Det här får bli sista bilden för den här gången. Där jag blickar upp mot mäktiga berg. Efter det här stoppet körde vi mot en parkering där vi ställde bilen och satte igång vår första hike. Men mer om den i nästa inlägg!
#1 - - Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg:

Fantastiska bilder, har också drömmar om att åka dit.

Svar: Tack snälla :) det är en häftig resa!
Frida Matsdotter