Sequoia National Park - Kalifornien del 9

 
När vi lämnade Los Angeles åkte vi norr ut mot en liten stad som heter Exeter. Vi tog en natt där för att slippa så pass lång körning. Exeter ligger på platt mark precis nedan för en massa berg och Sequoia nationalpark. Så vi kände att det blir perfekt att köra dit från LA, passa på att köpa massa gott snacks och sova en natt för att sedan vakna utvilade och påbörja vår Sequoia-dag där. Bilden ovan är från när vi är framme i nationalparken. 
 
 
Vaknar upp utvilade och strax efter 7 lämnar vi Exeter för att köra mot bergen vi ser där framför. 
 
 
Ganska snabbt blev det sånna där fina bergsvägar. 
 
 
Det torra bruna landskapet växlade mot mer grönt och lummit. 
 
 
Vi kom högre upp i bergen och vägarna blev slingrigare än vad dom var i Norge. Dom här vägarna hade liksom skarpare kurvor än Trollstigen. 
 
 
Sen helt plötsligt var vi högt uppe i bergen och inne i en sjukt mäktig skog. Det går liksom inte att få dom här magiska träden på bild. Man försöker få med referenspunkter på alla bilder så man kan få fram mäktigheten, men oftast så syns knappt referensunkten för man måste gå så långt i från för att ens få med en del av träden. Den här vägen var ju så otroligt mysig och framför oss ser ni en bil som kör precis bredvid ett av de gigantsika träden. 
 
 
Framme vid Sequoia Visitor Center parkerar vi och går en promenad i Giant Forest. Överallt är det varning för björnar, men vi såg tyvärr ingen. Det hade varit pricken över i:et.
 
 
Visitor Center och ett litet muesum om dom gigantiska träden. 
 
 
Vi åker omkring lite i parken och kör förbi den här fina vägporten. En minivan går igenom där utan problem!
 
 
Vi kommer högre upp och möts av den här utsikten!
 
 
Helt otroligt!!
 
 
När man går omkring i sånna här nationalparken känner man sig så liten och man inser hur kraftfull naturen är och hur maktlös man är som en liten människa ibland. 
 
 
Ett block som ligger uppställt för ett fotografi. 
 
 
Försöker ta in detta, helt otroligt vackert!
 
 
Vi lämnar den magiska utsikten och går in i Giant Forest igen för att ta en titt på världens största träd. Den här promenaden gjorde vi tillsammans med väldigt många andra turister. Det var liksom rätt crowded. 
 
 
General Sherman, välrdens största träd. Det går inte att få med det på bild, så det är tur vi filmar också!
 
 
Vi lämnar Sequoia Nationalpark och åker mot vårat hotell. Hotellet ligger mitt emellan Sequoia och Kings Canyon i ett område som heter Sequoia National Forest. Men dom här nationalparkerna flyter liksom ihop, så dom nämns nästan alltid tillsammans. 
 
 
Ett väldigt spartanskt hotell men som ligger väldigt fint. Vi trivdes bra i vårat rum och blev glada när vi insåg att det ingår frukost, lunch och middag. Lunch fick man med sig i en lunchpåse under dagen och middagen var faktiskt en väldigt fin buffé där även jag kunde hitta mycket att äta. 
 
 
Vi avslutar med den här fina utsiktbilden från hotellets terrass. Här blickar vi ut över solnedgången och sen gör vi oss redo för morgondagen då vi ska besöka Kings Canyon Nationalpark. 
 
- Jag samlar hela våran Kalifornien-resa under kategorin Kalifornien 2016 -
 
- Jag finns på Bloglovin' och Instagram -
Visa fler inlägg