Monterey och Highway 1 - Kalifornien del 11

 
Jag fortsätter lägga upp bilder från Kalifornien!
 
Efter en helt fantastisk dag i Kings Canyon Nationalpark sov vi gott på hotellet i Sequoia nationalforest. Vaknade upp och åt en god frukost innan vi packade ihop och checkade ut. Nu var det dags att rulla ner för bergen och ta oss ut mot kusten. Vi börjar såklart dagen på fantastiskt fina vägar som går i fina skogar och längs fina bergskanter. 
 
 
Efter nån timme på vägarna kommer vi ut på platt mark och ser kustens höjdpartier framför oss istället. 
 
 
Upp i bergen igen, men nu är vi nära kusten. 
 
 
Målet för dagen var en superfin kuststad som heter Monterey. Det var inte superlång bilfärd men vi stannade i staden Gilroy på vägen för där finns det en stor Premium Outlet. Fyndläge och vi tog chansen!
 
När vi kom fram till Monterey hade solen precis gått ner och himlen började färgas ljusrosa. Så vackert!
 
 
Vi försökte hitta hotellet bland smågatorna och jag försökte fånga himlen på bild. Tappert försök. 
 
 
Dagen efter vaknade vi upp tidigt och var supertaggade på att få åka en bit söder ut längs Higway 1 och med målet Big Sur som jag verkligen hade sett fram emot. Ja menar, sök på Big Sur på Google och ni fattar varför. 
 
Bilden ovan är en klassisk Highway 1 bild.. dock är allt det bruna alltid grönt på alla fina bilder man googlat på. Men det är väl smällen man får ta när man åker på den torra hösten.. hehe
 
 
Även om det är väldigt torrt överallt så har vattnet fortfarande den där magiska färgen. 
 
 
Vi tyckte nog att Higway 1 var väldigt överskattat och vi blev inte jätteimponerade. Vilket känns konstigt när jag ser på bildern nu i efterhand, det är otroligt vackert. Men efter att ha spenderat så mycket tid i flera nationalparker innåt landet så tycker jag att Highway 1 ligger i lä.. Jag tror INGET slår Yosemite och vägen in till Kings Canyon.. Jisses!
 
 
Ett av målen för dagen var detta lilla vattenfall, McWay Falls. Alltså.. HUR vackert ställe? Kolla vattnet, klipporna, palmerna.. så fint!
 
 
Utsikten på andra sidan viken var inte så tokig heller. Älskar färgerna!
 
 
Vid McWay Falls hade vi även planerat gå en dagsvandring på ca 4 miles. En vandring som skulle gå längs kusten, i skogen och förbi vattenfall. MEN DEN VAR STÄNGD! alltså vi blev så extremt besvikna. Vi är strax söder om Big Sur och det var ett av mina ställen som stod HÖGST UPP på listan på platser jag ville besöka. Men på grund av torkan så var alla parker stängda längs Highway 1. Det här var vår första och enda FAIL under resan.. så vi fick bara acceptera läget och rulla upp norr mot Monterey igen. 
 
 
Tillbaka tidigare än tänk i Monterey, men det är jag ändå glad för eftersom det är en så fin stad! Överallt är det magiskt fina små hus och inget är det andra likt. Vet inte hur många hus jag har kort på, hehe. Monterey och Carmel är ett måste att besöka om man får för sig att åka till Kalifornien!
 
 
Som sagt, mysiga gator och mysiga hus. Allt kändes så fint. Det såg ut som dyra fina hus, men utan att vara vräktigt utan mer charmigt liksom. 
 
 
Vi avslutade dagen med middag på Lovers Point där det ligger en väldigt fin restaurang. 
 
 
Vi fick vänta på vårat bord ett tag och satt i baren under tiden och drack vin och njöt av en fin solnedgång. Åh vad jag tycker om Monterey!
 
- Jag samlar hela våran Kalifornien-resa under kategorin Kalifornien 2016 -
 
- Jag finns på Bloglovin' och Instagram -
#1 - - Helena:

Så synd att ni inte kunde göra den planerade hiken.

Och jag förstår precis hur du menar med att Highway 1 var väldigt överskattat. Jag hade exakt samma känsla för Grand Canyon. Ingen i mitt resesällskap fick någon wow-känsla där, men på bilderna är det sjukt fint. Och det var ju fint då också, men tja, vi hade ju också besökt Yosemite innan och det slog allt Grand Canyon med hästlängder!