Kings Canyon National Park - Kalifornien del 10

 
Jag ska fortsätta lägga upp bilder från våran underbara resa i Kalifornien. Jag har fortfarande över en vecka kvar i bilder. Så jag kommer varva kalifornien inlägg med mina vanliga blogginlägg ett tag framöver här.
 
Nu är det dags att visa bilder från våran dag i Kings Canyon nationalpark. Den nationalparken ligger precis norr om Sequoia. Vi visste inte riktigt vad den här nationalparken hade att erbjuda. Utan vi packade ner lite lunchmackor och fika och körde efter skyltarna mot Kings Canyon. 
 
 
Vi började med att köra in i skogen och upp mot en utkikspunkt ganska nära vårat hotell. Vackert morgonljus lyste ner mellan dom höga träden. 
 
 
Vi tog med oss kaffe från hotellet och gick den lilla stigen upp till platsen. Ganska bra ställe att få starta dagen på, eller hur? 
 
 
Försöker slita sig från utsikten när det är dags att åka vidare. 
 
 
Vi lämnar Sequoia Nationalforest som ligger mellan nationalparkerna och kör på slingriga skogsvägar. Sen helt plötsligt kommer vi in i Kings Canyon, WOW, vi börjar köra på den absolut vackraste bilvägen jag nånsin har sett. Det var helt otroligt vackert. Runt varje kurva kom det alltid ett nytt WOW!
 
 
Bergen tar inte slut och långt där nere såg vi vägen vi skulle köra ner till som tar hos ner till Kings Canyon. 
 
 
 Världens vackraste väg? 
 
 
Ibland var det magisk utsikt från vägen och ibland var det bara berg. Klippväggar, vassa berg och sten. Så jäkla häftigt!
 
 
Och vi är nere i dalen. Till vänster har vi floden som ringer igenom hela dalen som har väldigt lågt vatten nu på grund av torkan såklart. 
 
 
Vi bestämde oss för att köra så långt in i dalen det gick. Det var så njutfullt, otroligt lite folk och vägen hade hela tiden en kulliss av berg i bakgrunden. 
 
 
Köra lite, stanna lite, fota, njuta, fika, köra, stanna, gå omkring, nypa sig i armen, fota, köra, stanna etc.. 
 
 
Det ser nästan inte ut att vara på riktigt tycker jag. När vi gick omrking här i dalen så kändes det som att allt var uppbyggt till nån filminspelning.. 
 
 
Man känner sig så liten i detta obeskrivligt stora mäktiga landskap. 
 
 
Av dom nationalparkerna vi har besökt i Kalifornien var Kings Canyn så otroligt mycket lugnare än dom andra. Kanske för att det ligger längre bort och inte finns några pampiga hotell här? Det som finns här campingplatser och ett informationscenter och vandringarna är betydligt mer krävande. Det finns inte lika många lättillgängliga fina stigar här som i Yosemite utan du får lämna bilen och ge dig ut i vildmarken om du ska vandra här. Det var inget vi gjorde, men det vore häftigt till nästa gång!
 
 
Vi skippade vandring i Kings Canyon då vi bara hade en dag. Därför tog vi bilen och såg till att vi fick se så mycket som möjligt istället, vilket jag är glad för!
 
 
På väg upp ur dalen igen och vi var så klart tvugna att stanna hela tiden för att fota och njuta av utsikten! 
 
 
Tillbaka i Sequoia Nationalforest tog vi en lättsam promenad bland gigantiska träd. Otroligt mäktigt och när vi var här snapade jag att Tallbodaspåret ligger lite i lä med sina små svenska tallar.. hehe Som jag skrev i förra KAlifornieninlägget, det går inte att få med mäktigheten på dessa gigantiska träd. Så häftigt!
 
 
Dagen led mot sitt slut. Vi sov en sista natt på vårat hotell och nästa dag rullade vi ut mot kusten! 
 
- Jag samlar hela våran Kalifornien-resa under kategorin Kalifornien 2016 -
 
- Jag finns på Bloglovin' och Instagram -
#1 - - Angelina Lundholm:

Fantastisk natur :-)

#2 - - Mari:

Kör på. Jag ledsnar aldrig på sådana inlägg :)

Svar: Haha det låter bra :D
Frida Matsdotter

#3 - - Rund är också en form!:

Säger som Mari!
Bara att bild-bomba oss! ;-)