Mountain View och Mission SF - Kalifornien del 13

 
Efter två nätter i den fina kuststaden Monterey checkade vi ut och körde norrut. Vi körde förbi Gilroy en andra gång på grund av att det var så många butiker så vi gick inte ens igenom hälften första gången, så vi ville kika lite mer här. Vilket slutade med att vi shoppade loss totalt. 
 
 
Efter Gilroy lämnade vi in vår hyrbil och blev upphämtade av Linus vän Emil som bor i Mountain View. Det här var huvudmålet med våran resa. Att få hälsa på honom, se hur han bor och hur hans vardag är i Kalifornien. Så himla roligt att få se och att få se sånna där guldkorn som man inte kan hitta själv som turist. 
 
Vi kom dit fredag eftermiddag. Tog en chill eftermiddag hemma hos honom för att sen gå ner downtown i Mountain View för att käka god mat och dricka goda drinkar. Har tyvärr inga bilder från kvällen. Så bilderna startar lördagmorgon!
 
 
Vi vaknade upp efter en lagom senkväll med drinkar. Vi kom på att vi verkligen behövde tvätta inför vår sista vecka i Kalifornien, så vi knallade iväg till närmsta tvättställe. Till och med tvätta är ju kul i Usa, hehe
 
 
Mellan tvätten tog vi en paus hemma hos Emil och grabbarna tog ett svalkande dopp. 
 
 
Sjukt synkade i deras dyk!
 
 
Hämta tvätt. Mysig gata där han bor och Mountain View år ett väldigt trevligt område!
 
 
Jag älskar att det är höstfärger. Så fint! 
 
 
När vi hade tvättat klart åkte vi och tränade på ett av Apples gym där han jobbar. Otroligt fint gym och i omklädningsrummen fanns liksom allt du behöver. Handdukar, tvål, tamponger, tops, hårblås etc. Det var så fint och eftersom det var lördag var det väldigt få där, nästintill tomt. Tänkt att ha tillgång till detta på sin arbetsplats? lyx. 
 
Det är tydligt att det är en svensk som äger den där Saaben, perfekt Kalifornien-bil!
 
 
Efter gym och dusch tog vi en Uber in till San Francisco. Vårat första besök i denna underbara stad och vi föll pladask direkt. WOW vilken stad!!!
 
Under eftermiddag/kvällen hängde vi stadsdelen Mission, vilken såhär i efterhand var min favoritdel i SF!
 
 
Vi gick och köpte bubbel och promenerade till Dolores park. Det var otroligt fint sommarväder och då fylls tydligen den här parken alltid på på helger. Det var nästan lite festivalkänsla där folk spelade musik, drack och åt och alla utstrålade skön glädje. 
 
 
Parken ligger på en höjd och har otrligt fin utsikt, fick ingen bra bild på utsikten under dagen men det kommer längre ner by night. Men man ser ju ändå lite fina hus, plamer och strålande väder. Åh vilken stad!
 
 
Vi njöt av värmen, drack bubbel och tittade på allt folk och bara mådde så där riktigt gött. 
 
 
Bubblet tog slut och vi började bli hungriga så vi gick iväg för att hitta en bra restaurang, Gick förbi Womens building som är otroligt häftig och fin!
 
 
Titta på all konst på Womens building, wow!
 
 
Vi hittade en sjukt bra asiatisk restaurang. Jag gillar inredningen skarpt och maten var riktigt bra!
 
 
Passade även på att beställa in lite rolig drinkar. 
 
 
Mätta och belåtna gick vi tillbaka till Dolores park där dom skulle visa senaste Star Wars filmen på utomhusbio. Dom har tydligen visat alla filmer under veckorna innan. Det var fortfarande mycket folk i parken, det luktade popcorn och man hade samtidigt en magisk utsikt över staden. Dolores park är ett måste om man är i San Francisco!
 
 
Vi kikade en stund på filmen innan vi gick vidare bland kvarteren i Mission. Ni ser ju var fint det är.. Detta får mig att vilja åka tillbaka!
 
 
Vi gick till Urban Putt som ligger i Mission. Det är en bar som har en sjukt häftig inomhus-minigolfbana. Alltså det var inget man sett förut, dom där banorna var helt galna. Så värt ett besök om man är i närheten. Ta dig en drink och spela lite minigolf. 
 
Det fick avsluta en sjuk bra dag/kväll och vi tog en Uber tillbaka till Moutain View. 
 
 
Söndagmorgon vaknade vi upp lite senare. Packade ihop beachväskorna och satte oss i bilen direkt. Vi åkte upp i bergen för att käka frukost på Alice's och där åt jag den godaste omelett jag nånsin ätit!
 
 
Vi fortsatte på bergsvägarna och kom över mot kusten för att åka mot Capitola. 
 
 
När vi stannar för att ta lite kort så står det en man och målar lite fridfullt, hur nice hade inte det varit? Så härlig miljö!
 
 
Fortsätter åka på Higway 1 söder ut. 
 
 
Kommer fram till Capitola och går igenom dom fina kvarteren ner till stranden. 
 
 
Nere vid stranden fanns det så fina färglada små hus. Superfint ju!
 
 
Det var skönt att få ha en lite beachhäng och få ta det lite lugnt. Vi såg nog sådär lagom fina ut i badkläder efter all sol vi fått i nationalparkerna i shorts och linne, våra magar var helt vita. 
 
 
Capitola var ett lugnt och härligt ställe som jag varmt rekommenderar. Kolla bara vad fint!
 
- Jag samlar hela våran Kalifornien-resa under kategorin Kalifornien 2016 -
 
- Jag finns på Bloglovin' och Instagram -
Visa fler inlägg