Storstupet - Dalarna

 
Igår rullade vi norrut, ca 1 mil norr om Orsa, för att ta en fikastund vid Storstupet. Vi har varit där förut och det är en plats jag vill besöka om och om igen för jag tycker det är så fint där. Det är mäktiga höjdskillnader, vacker järnvägsbro och en natur som gör att det känns som att man besöka Alaska eller nått sånt. Det saknas bara några björnar som ska gå omkring där nere på stenröset vid Åmån. 
 
Förra veckan fick jag en notis av Sara (Träningsglädje.se) att tipsa om platser man måste besöka i sommar. Jag tycker det är svårt att skriva ihop en lista, men Storstupet skulle hamna högt upp på en sån lista!
 
 
Åmån får man passera för att komma över på rätt sida till utkiskplatsen. 
 
 
Den fina järnvägsbron gör den här platser ännu bättre tycker jag. Det är Inlandsbanan som går över bron. Den går inte så ofta, men när den väl passerar här så stannar den alltid en stund så passagerare kan ta kort och njuta av utsikten dom får där uppe. 
 
 
Hade det gått björnar där nere vid stenröset, då hade jag trott att jag var i Alaska.. eller nått sånt. Mäktigt landskap. 
 
 
Man vill inte gå härifrån!
 
 
Ta med er fika så ni kan sitta här länge och bara njuta av naturens mäktiga bilder. 
 
 
Härifrån går det sen en hel del leder åt olika håll och det finns vindskydd som är perfekta för lunchpausen. Men den här gången blev det bara den korta promenaden till bron för kaffe eftersom regnet lurpassade. 
 
 
Rullar sedan hem över Orsa med underbar utsikt över Orsasjön.
 
Avslutar även med två bilder från Go Pro kameran. Sämre ljus men tydligare bild hur mäktigt det här stället här! 
 
 
5 kommentarer
publicerat i FRIDA
Taggar: Dalarna, blogg, storstupet, träningsblogg, vandra, vandring, visit dalarna
Visa fler inlägg