Gravid vecka 24

(null)
Vecka 24 är snar förbi och det har varit en vecka som började på toppen och slutade på botten..
 
Mitt mående:
Under hela veckan när folk har frågat hur jag mår har jag sagt "Det känns verkligen som att jag har en stark uppåtkurva nu, jag mår bara bättre hela tiden!".  Precis så har det verkligen känts. Jag har känt mig piggare, kunnat ta i mer på träningen och om illamåendet kommer är det bara svagt. 
 
Men natten till lördagen fick jag ett rejält bakslag. Vaknade vid 01 av extremt illamående, gick upp kanske varannan timme men kunde inte spy. Så fort jag låg i sängen lodrätt förstärktes illamåendet, så jag fick bygga upp med massa kuddar och halvligga ner istället. Illamåendet jag hade slog nästan mina värsta tidiga veckor (eller så har jag bara förträngt dom), det var fruktansvärt. Framåt förmiddagen spydde jag och efter det var jag helt utlsagen. Lyckades sova någgorlunda natten till söndag. Men sen på söndagen fanns illamåendet kvar och jag fick något som liknade magsår med smärtor långt upp i magen. Vilket förstärktes när jag satt ner, så det enda som funkade var att ligga raklång då istället. Så jag kunda sträcka ut magen. Framåt kvällen avtog smärtorna och kvar återstod en extremt trött kropp med huvudvärk. 
 
Idag, måndag och sista dagen i vecka 24, är jag hemma och ligger och halvsover på soffan. Illamåendet finns kvar och huvudvärken sitter i, men jag har tack och lov inget magont längre. 
  (null)
Så här såg min helg ut. Liggandes i soffan helt utslagen :)
 
Nu hoppas jag på att det vänder igen så jag kan få fortsätta på min uppåtkurva som har varit så härlig!
 
 
- Jag finns på Bloglovin' och Instagram -
 

Kvällssnacks

(null)Så här ser ofta mina kvällar ut nu förtiden. En filt i soffan med diverse snacks framför nån serie. Mer orkar jag liksom inte göra.. så.trött.hela.tiden.
 
Frukt i mängder varje dag. Jag har aldrig ätit såhär mycket frukt och det är verkligen det bästa som finns just nu. I veckan fick det även bli Årechoklad även om favoriterna blåbär och hjortron inte fanns..
 
 
- Jag finns på Bloglovin' och Instagram -
 
En kommentar
publicerat i FRIDA
Taggar: bf2018, gravid, gravid vecka 24, gravidblogg

Gravid vecka 23

(null)
Idag går jag in i vecka 24 och hur har nu vecka 23 varit?
 
Magen:
Jag känner mig verkligen mer och mer gravid för varje dag som går. Nu kan jag tycka att magen är i vägen ibland. Tex under gårdagens gympass när jag skulle köra smalrodd med skivstång. Då drar man ju upp skivstången mot naveln och jag var inte riktigt beredd på att det skulle ta stopp mycket tidigare än vanligt.. hehe. Så nu framöver skippar jag skivstången vid smalrodd och kör med hantlar istället.
 
Bebisen:
Den lille bebisen rör på sig väldigt mycket till och från. I fredags när jag var på konferens kunde jag faktiskt se rörelser i magen utanpå mitt linne. Det var väldigt häftigt. Att sitta på föreläsningar en hel dag känns lite mysigare när man har sällskap av sin lilla bebis <3
 
Kroppen:
Jag har under den senaste veckan fått lite ångeststunder när jag tänker på hur mycket min kropp kommer förändras. Jag tycker det är enormt häftigt vad kvinnans kropp klarar av men på senaste känns det som att jag måste stålsätta mig för att inte må dåligt över att kroppen förändras ifrån alla normer hit och dit. Tänker mycket på hur jag ska kunna acceptera läget om jag tex får bristningar. Över hälften av gravida kvinnor får ju bristningar och det är verkligen inget konstigt. Men när jag får en sån där ångeststund så vill jag typ kunna förbereda mig psykiskt på att acceptera alla kroppsliga förändring. Lite svårt att förklara... äsch
 
(null)
 
 
- Jag finns på Bloglovin' och Instagram -
 
Visa fler inlägg