Gravid vecka 4 och vecka 5

När jag fick reda på att jag var gravid i november så var jag tvungen att skriva ner mina tankar på direkten för att få kunna läsa och komma ihåg den underbara känslan. Så här kommer några dagboksanteckningar från november när jag var i vecka 4 och vecka 5.
 
Söndagen den 12 november 2017.
Jag är gravid och det känns helt overkligt. Har jag ett litet liv i magen just nu? 
Jag vill passa på och skriva om mina tankar den här dagen, den här helgen då jag har tagit två graviditetstest som har visat väldigt tydligt på att jag är gravid. 
 
Allt började nog förra helgen. Jag kände mig så extremt trött och sov hela söndagen. Jag låg verkligen i soffan hela dagen utan någon som helst energi. Men samtidigt är det höst och mörkt så att vara trött så här års är ju inte så konstigt. 
 
Måndagen kom och ett svagt illamående kom krypande under dagen och jag hade en konstig känsla i magen. Inte riktigt något jag känt förut men samtidigt har jag ju IBS och min mage kan ju må lite hur som helst jämt. Illamående kan komma tacka vare min IBS. Jag höll mitt lunchpass på 45 minuter på Friskis & Svettis utan problem och jobbade på bra hela dagen. Men gick sedan och la mig kl21 för att jag var så trött. 
 
Under tisdagen hade jag samma känsla i kroppen: Svagt illamående och lite småont i magen. Efter jobbet gick jag iväg till Friskis & Svettis för att hålla i Skivstång Intervall. Vilket är ett högintensivt 70 minuters pass. Under själva skivstångsdelen gick det helt ok och jag jobbade på trots att jag kände mig trött i kroppen. Men sen när det var dags för dom sista intervallerna började jag få panik. Jag började må extremt illa och det kändes som att jag skulle spy när som helst. Under tiden som jag ledde intervallerna, låt efter låt, tänkte jag på vad jag tar mig till om jag spyr mitt under passet? Sneglade på papperkorgen som stod i hörnet och hoppades på att jag inte skulle behöva använda den. 
Jag tog mig igenom passet utan att spy. Kunde detta bero på att jag tryckte i mig en banan precis innan eller beror det på nått annat? Det var svårt att koppla bort tankarna på att jag kanske är gravid. 
 
Resten av veckan hade jag svagt illamående och magont varje dag. 
 
På fredagen hade jag min beräknade mens. Jag har en regelbunden cykel och Natural Cycles har väldigt sällan fel.  Så natten till fredag vaknade jag av en dov mensvärk. Jag har vanligtvis extrem mensvärk och utan ipren håller jag mig inte vid liv dessa dagar. Men mensvärken jag kände försvann och jag somnade om. Fredagen kom, men mensen var inte där. Jag hade inte ett minsta tecken i kroppen att den ens var på väg. Lördagen kom, men inte mensen. Nu har jag en jättestark känsla i kroppen och detta kan inte bero på nått annat än att jag är gravid. Jag känner att jag är gravid. Så stark känsla. 
 
Lördageftermiddag köper vi två graviditetstest. Vill jag veta nått vill jag vara säker. Jag testar ett lördagkväll och det mest tydliga pluset visas nästan på direkten. Vi är chockade samtidigt som att det inte var en överskning för mig. Jag var ju så säker på resultatet och jag kände det ju i hela kroppen. Så det kändes nog mer chockerande för Linus. Vår första tanke var att öppna det där kylda bubblet vi har i kylen för att skåla... hehe. Men det gick ju såklart inte. 
 
Söndag morgon tog jag det andra testet och två starka streck syntes på en gång. Ja.. jag är verkligen jättegravid. Wow, hur sjukt är inte det? 
 
Så nu när jag sitter och skriver detta söndagen den 12 november så känns allting så himla häftigt. Jag har nog varit redo för barn ganska länge. Men det var inte förens kring juni i år som vi verkligen bestämde oss för att börja testa. Nu, fem månader senare säger Natural Cycles att jag är i vecka 4+2 och att vi kommer bli föräldrar i juli 2018. Livets alltså.. Underbart!
 
Nu när jag sitter här i vecka 18 (17+2) och läser det här är det lite roligt eftersom vecka 6 är den absolut värsta veckan under min graviditet. Så efter jag hade skrivit dom här dagboksanteckningarna gick jag in i vecka 6 och mådde SKIT. hehe men det visst inte den lyckliga Frida då :) 
 
Magen vecka 18 (17+2). Efter många tuffa veckor känns det skönt att få lite belöning i att magen börja växa. Det känns fint tycker jag!
 
 - Jag finns på Bloglovin' och Instagram -