Gravidträning

(null)
Det är så skönt att jag kan träna lite smått igen. Den senaste månaden har jag tränat 2-3 gånger i veckan. Från att ha legat på soffan i två månader är det enormt skönt att få röra på sig igen! Jag njuter verkligen av att få dra på mig träningskläderna :) 
I helgen blev det en liten mini-cirkel på "gymmet" vi har i bastun. Jag tänkte dela med mig av det korta upplägget.
 
(null)
Min mini-cirkel som passar både en gravid och ickegravid person:
 
Först värmde jag upp i ca 5 min genom att jogga på stället, rulla på armarna, böja mig åt alla håll osv tills jag kände mig mjuk i kroppen.
Sen körde jag igång med mini-cirkeln. Fem övningar i tre varv:
Benböj med hantelpress 
(Gör en benböj och när du kommer upp pressar du upp hantlar mot taket i en axelpress)
Smal rodd med hantlar
(Fäll fram med stark bål och håll armbågarna nära kroppen när du kör rodd)
Russian twist
(Sätt dig ner, luta dig bakåt med stark bål och rotera i överkroppen. Du kan öka genom att lyfta upp fötterna på golvet och rotera med en vikt)
Tricep curls vanför huvudet
(Håll en hantel med båda händerna och jobba bakom huvudet)
Burpees
(Jag gravidanpassar genom att inte gå ner mot golvet utan stå med raka armar)
Jag körde 40 sekunder på varje övning och vilade 20 sekunder. Varje varv blev då 5min, 3 varv=15min.
Avslutade med lite stretch och rörlighet. Och kände mig nöjd efter ca 25min träning!
 
(null)
Står och klappar mig på magen medan Linus kör stenhård träning.
(null)
I rummet utanför bastun har vi "gymmet". Allt som behövs finns i träsoffan, högtalare för musik finns i skåpet och på sommaren öppnar vi upp fönstrena och tränar både inne och ute.
 
(null)
Lilla bastun och gymmet! 

Mysig start på veckan

(null)
Så här startade jag den här veckan, med avokadomackor framför brasan i stugan. Man kan kalla det för en perfekt start. 

När vi åker upp till stugan brukar vi ibland ge oss den lyxen att vara ledig en måndag. Det är såå lyxigt att få ha hela söndagen i stugan och sen åka hem i lugn och ro i mindre trafik på måndagen. 

(null)
Efter frukost blev det att dela på den sista semlan innan vi packade in allt i bilen för att rulla iväg söder ut. Den här helgen har vi ätit en hembakad glutenfri semla om dagen. Underbart gott! 

Inför fettisdagen imorgon kan jag rekommendera DET HÄR glutenfria receptet på semlor. 

Husvisning

(null)
I fredags fick vi ta en första titt på vårat hus som vi ska flytta in i veckan innan midsommar. Det har hela tiden känns så extremt långt borta (vi bokade det här huset i september 2016!) men nu känns det plötsligt verkligt och väldigt nära. 

I området vi ska flytta till byggs det tre olika hustyper och i fredags öppnade dom upp ett hus av varje hustyp för visning. Så bilden längst upp i inlägget är vårat hus, men bilder här nedan från insidan är från grannens hus. Det är alltså inte våra materialval på bilderna, men det var väldigt skönt att få känna av storleken på huset och planlösningen. 

(null)
Vi har bland annat valt ett vitlaserat 1-stav ekparkett istället för detta 3-stav ekparkett som syns på bilderna.  Trappen kommer vara vit med vitlaserade trappsteg och räcke. 

(null)
Vi kommer ha vita köksluckor men en ljusare bänkskiva (som syns på bardisken bland annat). 

(null)
En bild från övervåningen där vi har ett extra "vardagsrum". Blir det här projektorn kommer sitta tro? Bra hörn för filmkvällar. Dörren in till vänster är till "master bedroom" och där ska jag planera en inbyggd garderobsvägg och försöka få en lite lyxigare känsla.. får se om jag lyckas! 

(null)
Till vänster om altandörren kommer vi ha en braskamin med täljsten. Kan nog vara det bästa tillvalet till huset (tillsammans med badkaret). Längtar tills en får krypa upp i en mysig fåtölj framför brasan <3
Visa fler inlägg