Högbondens fyr - Höga kusten

I somras besökte vi Höga Kusten som är en av Sveriges vackraste platser enligt mig. Jag tänkte dela med mig av några delar från dom dagarna vi var där uppe. Jag börjar med Högbondens fyr. 
 
Högbondens fyr ligger ute på en liten klippig ö. Det är en gammal fyr som håller öppet på sommarhalvåret som ett vandrarhem och café. Om man vill kan man åka ut dit över dagen för en fika eller lunch. Eller så gör man som oss och stannar en natt. 
 
För att ta sig ut till Högbondens fyr kan man ta en färja från Barsta eller Bönhamn. Vi bestämde oss för Barsta, för då hann vi åka ut till Rotsidan i väntan på att färjan skulle gå. Rotsidan är en lång kustremsa med flacka mjuka klipphällar. Perfekt för sol och bad. 
 
Klockan slog två och det var dags att hoppa på färjan mot Högbonden. 
 
Färjturen tar bara ca 15 min. Väl framme var det bara att följa den branta stigen upp mot fyren.  
 
Halvvägs upp och vi ser ut över horisonten. Så vackert!
 
Vi checkar in på vandrarhemmet och får ett supermysigt rum. Lämnar väskorna sen utforskar vi ön. Ön är väldigt liten, så det går fort att gå runt den. Men här hittade vi den perfekta platsen för solnedgång. Så vi gick tillbaka hit när mörkret började falla. 
 
Middag käkade vi precis utanför rummet med underbar utsikt. Korv och mackaroner har aldrig smakat så bra. 
 
Tänk att vår första kväll på vid Höga kusten blev så här vacker? Linus står och spanar ut.
 
Den varma eftermiddagssolen försvann och började gå ner bakom bergen. 
 
Det var så himla vackert. Vi bara satt och njöt och drömde oss bort. Underbar plats!
 
Solnedgången tog liksom aldrig slut. Underbara somrar som har så mycket ljus. Här var klockan mycket sent och månen hade kommit fram. 
 
Tidig morgon på ön. Vi vaknade upp och åt frukost utanför rummet. Precis när vi vaknade såg man ingenting för dimman var så tät, men sakta började den skingra sig. 
 
Efter frukost och städning på rummet gick vi neråt mot färjan för att ta oss tillbaka till bilen och åka längre norrut för att uppleva mer av Höga kusten!
 
 - Jag finns på Bloglovin' och Instagram -