Mount Tiede Nationalpark

På min födelsedag förra veckan besökte vi Mount Tiede Nationalpark i solnedgången och avslutade med tapas. Det var väldigt kallt på grund av den höga höjden och enorma blåsten, men samtidigt otroligt vackert. En annorlunda nationalpark minsann med otroliga höjder, månlandskap och häftig geologi med flertalet vulkaner och lavans alla vägar. Tiede som är det kända och största vulkanen på ön är Spaniens högsta berg på 3718 möh. Denna lilla runda var vi som mest på ca 2400 möh och kom aldrig upp på toppen på grund av arbete på linbanan. 
 
Jag låter bilderna tala för sig själv. 
 
 
- Jag finns på Bloglovin' och Instagram -

Society6 - Matsdotter

Jag försöker hela tiden söka mig fram i konstdjungeln och hitta vägar som passar mig. Det här med att måla är något jag lägger ganska lite tid på, men varje gång jag gör det så fullkomligt älskar jag det. I mitt tycke har jag bara målat en enda tavla som är färdig och som jag är nöjd med och det är den gröna drömmen ni ser på bilden ovan. Lite dåligt ljus då bilden är tagen i nu eftermiddags. Jag målade den nångång förra året och sen dess har den fått sitta på väggen här hemma.
 
Det är ett motiv som alla ser olika ting i och så fort jag kollar på den får jag en skön känsla. Jag älskar den där tavlan och jag har döpt den till Green Dream.
 
Hur kan jag nu gå vidare med detta? Jag har länge funderat över att jag skulle vilja använda denna tavla som ett tryck och av en slump kom jag in på Society6.com. Jag registrerade mig direkt och vips så hade jag helt plötsligt min älskade tavla på diverse föremål. Kändes lite för enkelt för att vara sant?
 
Society6 är ett företag som gör det lättare för konstnärer att nå ut med sina prints och målningar. Jag laddar upp min konst och bestämmer vilka produkter jag vill sälja. Dom tillverkar och skickar iväg och jag får 10% (tror jag det är) av försäljningen. Grym affärsidé tycker jag!
 
Här hittar ni min produktsida:
 
Jag har beställt hem några av produkterna för att få se vilken kvalité det är och hur min målning återspeglas i färgerna. Leveranstiden är tyvärr jättelång eftersom det är från USA, men för mig är det värt det. Det tar ca 2 veckor att få hem sin beställning.
 
Dessa produkter har jag beställt hittills:
Indoor throw pillow cover i storleken 16"x16" (40x40cm)
- Färgerna på målningen drog något åt blått, men den gör sig otroligt fint i soffan.
- Liknar kudden väldigt mycket och drar något åt blått. En rejäl tygkasse som jag kommer använda till det mesta. Älskar den!
- Färgerna i denna drar något åt grått. Men samma sak här, jag älskar den!
 
Det svåra med detta är att fota av tavlan i rätt ljus och redigera den så den återspeglar orginalet så bra som möjligt. Inte det lättaste. Men jag tycker ändå att jag lyckades väldigt bra. Det som är så fint med en målning är att man ser strukturerna av färgen på trycken (ni ser strukturerna på print-bilden här ovan). Så fint!
 
Jag har märkt att det är rabatt och fri frakt med jämna mellanrum. Så om ni är sugna på att köpa nått kan ni passa på vid dessa tillfällen (jag lovar att hojta till när det händer).
 
Jag ska även ta fler bilder på produkterna så ni får se hur allt ser ut mer än på produktsidan.
 
- Jag finns på Bloglovin' och Instagram -

Vandring på Teneriffa

En dag på Teneriffa hyrde vi bil för att åka längst norr ut på ön och vi riktade in oss på en by som heter Benijo. Vi ville se lite fina bergsvägar, få nån timmes vandring samt se nånting annat än semesterorterna i söder. 
 
Från södra delen och upp till huvudstaden Santa Cruz var det motorväg hela vägen. Men så fort vi svängde av från San Andres kom dom slingriga bergvägarna direkt. 
 
Det var otroligt vackert och vägarna slingrade sig upp som ett snöre längs allt det gröna. Nere vid kusten på bild har vi San Andres.
 
Så vackert!
 
Slingriga vägen med fina vägräcken hela vägen över bergstopparna. 
 
Vi började med att sätta GPSen till en restaurang som vi visste hade en parkering. Det kan vara svårt att veta vart man ska ställa bilen när man försöker hitta utgångslägen för vandring. Men det brukar alltid lösa sig. 
 
En grillad fisk med pommes fick bli lunch med denna utsikten innan vi gav oss iväg upp mot bergskusten. 
 
Där nere ser vi restaurangen. Precis runt knuten började stigen som gick rakt upp på direkten. Svettigt i solen vill jag lova. 
 
Njutarn. 
 
Leden var tydligt uppmärkt och visade även tydligt med kryss om man gick fel. Mycket bra. 
 
Fina stigar. 
 
Leden gick upp upp upp och målet var en utsiktsplats. Dock var det ju magisk utsikt hela tiden. 
 
Spanar och tar in utsikten.
 
Kaktusar överallt, så fint!
 
Det tog oss dryga timmen att kommer upp till utkiksplatsen och sen tog det dryga timmen att gå ner igen. Så otroligt vackert. 
 
Norra delen av Teneriffa är så mycket grönare och finare. Ett måste att åka hit ju!
 
Väl nere vid bilen tog vi samma vackra väg tillbaka igen. Hur mycket påminner inte detta om Highway 1 i Kalifornien? 
 
Brantaklipper och ruffig hav får avsluta denna fina dag!
 
- Jag finns på Bloglovin' och Instagram -
Visa fler inlägg