Sequoia National Park - Kalifornien del 9

 
När vi lämnade Los Angeles åkte vi norr ut mot en liten stad som heter Exeter. Vi tog en natt där för att slippa så pass lång körning. Exeter ligger på platt mark precis nedan för en massa berg och Sequoia nationalpark. Så vi kände att det blir perfekt att köra dit från LA, passa på att köpa massa gott snacks och sova en natt för att sedan vakna utvilade och påbörja vår Sequoia-dag där. Bilden ovan är från när vi är framme i nationalparken. 
 
 
Vaknar upp utvilade och strax efter 7 lämnar vi Exeter för att köra mot bergen vi ser där framför. 
 
 
Ganska snabbt blev det sånna där fina bergsvägar. 
 
 
Det torra bruna landskapet växlade mot mer grönt och lummit. 
 
 
Vi kom högre upp i bergen och vägarna blev slingrigare än vad dom var i Norge. Dom här vägarna hade liksom skarpare kurvor än Trollstigen. 
 
 
Sen helt plötsligt var vi högt uppe i bergen och inne i en sjukt mäktig skog. Det går liksom inte att få dom här magiska träden på bild. Man försöker få med referenspunkter på alla bilder så man kan få fram mäktigheten, men oftast så syns knappt referensunkten för man måste gå så långt i från för att ens få med en del av träden. Den här vägen var ju så otroligt mysig och framför oss ser ni en bil som kör precis bredvid ett av de gigantsika träden. 
 
 
Framme vid Sequoia Visitor Center parkerar vi och går en promenad i Giant Forest. Överallt är det varning för björnar, men vi såg tyvärr ingen. Det hade varit pricken över i:et.
 
 
Visitor Center och ett litet muesum om dom gigantiska träden. 
 
 
Vi åker omkring lite i parken och kör förbi den här fina vägporten. En minivan går igenom där utan problem!
 
 
Vi kommer högre upp och möts av den här utsikten!
 
 
Helt otroligt!!
 
 
När man går omkring i sånna här nationalparken känner man sig så liten och man inser hur kraftfull naturen är och hur maktlös man är som en liten människa ibland. 
 
 
Ett block som ligger uppställt för ett fotografi. 
 
 
Försöker ta in detta, helt otroligt vackert!
 
 
Vi lämnar den magiska utsikten och går in i Giant Forest igen för att ta en titt på världens största träd. Den här promenaden gjorde vi tillsammans med väldigt många andra turister. Det var liksom rätt crowded. 
 
 
General Sherman, välrdens största träd. Det går inte att få med det på bild, så det är tur vi filmar också!
 
 
Vi lämnar Sequoia Nationalpark och åker mot vårat hotell. Hotellet ligger mitt emellan Sequoia och Kings Canyon i ett område som heter Sequoia National Forest. Men dom här nationalparkerna flyter liksom ihop, så dom nämns nästan alltid tillsammans. 
 
 
Ett väldigt spartanskt hotell men som ligger väldigt fint. Vi trivdes bra i vårat rum och blev glada när vi insåg att det ingår frukost, lunch och middag. Lunch fick man med sig i en lunchpåse under dagen och middagen var faktiskt en väldigt fin buffé där även jag kunde hitta mycket att äta. 
 
 
Vi avslutar med den här fina utsiktbilden från hotellets terrass. Här blickar vi ut över solnedgången och sen gör vi oss redo för morgondagen då vi ska besöka Kings Canyon Nationalpark. 
 
- Jag samlar hela våran Kalifornien-resa under kategorin Kalifornien 2016 -
 
- Jag finns på Bloglovin' och Instagram -

Melrose Trading Post och Hollywood Hills - Kalifornien del 8

 
När vi var i LA tog vi såklart en hike i Hollywood Hills för att spana in Hollywood-Skylten. Det känns som ett måste. Men jag tycker ju inte att utsikten slår Yosemite direkt.. hehe..
 
 
Torra breda hiketrails långt upp i bergen. Man ser långt, men inte så långt man önskar på grund av allt dis. 
 
 
Griffith observatorium framför LAs skyline.
 
 
Pustar ut i värmen och försöker se någon ände på Los Angeles, men det går inte. LA är så gigantiskt i ytan! 
 
 
Andra sidan hillsen är det mindre hus och större berg. 
 
 
Innan vi lämnade Los Angeles passade vi på att spana in Melrose Trading Post vilket är en jättestor second-hand marknad där du kan finna allt. Det var så otroligt kul att få gå runt och kika på allt där. Om man vill kan man lätt spendera hela dagen där, men vi hade en lång bildag framför oss så vi var här kanske 2h. 
 
Melrose Trading Post är öppen varje söndag och det kostar 3 dollar att komma in. Dom pengarna går till skolan som den här marknaden håller till vid. 
 
 
Vi hittade lite allt möjligt och kom därifrån med några fina fynd som ska bli kul att ta med hem till Sverige. 
 
Efter marknaden lämnade vi Los Angeles och rullade norrut igen mot Sequoia och Kings Canyon nationalpark. 
 
- Jag samlar hela våran Kalifornien-resa under kategorin Kalifornien 2016 -
 
- Jag finns på Bloglovin' och Instagram -

Santa Monica och Universal Studios - Kalifornien del 7

 
Vi var såklart sugna på att se havet när vi besökte LA, så vi åkte ut till Santa Monica och spanade in piren och strandpromenaden. 
 
 
Piren var väl inte så kul, mer än att man får se det man alltid ser på bild i verklighet. Väldigt fint ändå!
 
 
Palmer, hav och solnedgång.. Underbar vy att avsluta dagen på!
 
 
Solen ger så starka fina färger här i Kalifornien. 
 
 
Vi spenderade även en heldag på Universal Studios vilket var väl spenderade pengar. Jag är inte den som gillar nöjesparker och berg- och dalbanor och sånt, men detta var nått helt annat. Så häftigt! 
Bland annat åkte vi Studio Tour. Vi åkte omkring och såg inspelningsplatser och man fick se baksidan på alla filmer och serier. 
 
 
Det här är en snabb bild från när vi åker igenom Wisteria Lane, vilket är gatan från Desperate Housewives. En serie jag gillar väldigt mycket och det var häftigt att få vara på plats. Nu är jag sugen att se om hela serien igen!
 
 
Här är dom mitt i inspelningen av en ny serie. 
 
 
Förutom Studio Tour så åkte vi nästan alla attraktioner. Jag visste liksom inte vad jag skulle förvänta mig, eftersom man oftast ställer sig i kö in till en byggnad. De flesta attraktionerna var 3D turer vilken var så jäkla häftigt. Ovan ser ni området för Harry Potter, jag har inte sett dom filmerna men den 3D-turen var helt klart bäst på hela dagen. Det kändes så verkligt!
 
 
Vi har även shoppat lite här i Los Angeles. Dels i köpcentrummet Beverly Center och i The Grove. The Grove är helt klart mysigast att gå och shoppa i, väldigt fint som ni ser på bilden ovan. Bara att gå på toaletterna här var wow-faktor med sammetssoffa, färska blommor och guldramar. 
 
 
En favoritaffär är Athleta som har mycket träningskläder men även vardagskläder. Allt är sådär supermjuk och jättefint utan att vara svindyrt. Sen verkar deras storlekar vara lite större för jag har helt plötsligt S i nästan allt. Servicen i sånna här affärer är också så ovan, så fort jag har plockat upp ett plagg jag vill prova kommer en personal och hänger in plagget i mitt provrum. Så jag slipper gå runt och bära på allt. Som sagt väldigt ovant!
 
- Jag samlar hela våran Kalifornien-resa under kategorin Kalifornien 2016 -
 
- Jag finns på Bloglovin' och Instagram -
Visa fler inlägg