Utsiktsrundan - Del 1

 
I lördags begav vi oss ut mot Kolmården för att vandra Utsiktsrundan som den så fint heter. Den är en runda på 14 "svåra" kilometrar. När den beskrivs som svår kan jag tänka mig att det beror på att den är väldigt kuperad. Det går upp och ner på berghällar och utkikspunkter samtidigt som en del av leden går på mysiga skogsstigar.
 
Vi parkerade vid friluftsparkeringen som ligger intill Vildmarkshotellets stora parkering och valde att gå leden i motsatt riktning mot vad den beskrivs. Då får vi nämligen dom absolut vackraste vyerna i slutet på sträckan. Det är då man är som tröttast och kommer automatiskt få massvis med energi bara av utsikten.
 
 
Vi börjar med att gå tillbaka den vägen vi kom med bilen och går upp mot Kolmårdens parkering. Väl där uppe börjar en mysig grusväg som leder oss till Lövsjön där vi tar lunchbreak.
 
 
Vi var hungriga när vi kom och ville ha lunch ganska direkt. Så det fick bli stekt halloumi med soltorkade tomater och quinoa till lunch intill Lövsjön.
 
 
Vi knatade ca 1km till på grusväg innan leden vek av in i skogen på stig. En lerig snårig skog till en början som utvecklar sig till en mysig lummig tallskog. Stigen går upp och ner på berghällar och skogsstigar.
 
 
Leden var tydligt utmärkt med orange, så det var lätt att följa.
 
 
 Upp upp upp.. det känns som vi börjar komma fram till kusten.
 
 
Det här fick bli kvällens lägerplats. En perfekt platå på klipphällen med underbar utsikt samt en liten plats full med blåbärsris där vi satte upp tältet.
 
 
Vi tänder brasa och lagar middag samtidigt som det börjar skymma.
 
 
Vi fick liksom inte nog av utsikten. Synd bara att det var molnigt så vi missade solnedgången lite..
 
 
När mörkret föll började det smällalite varstans eftersom det var Valborg. Så med lite rödvin i varsin kåsa stod vi och spanade på fyrverkerier. Nu syns det väldigtdåligt på bilden, hehe.. men det var mysigt.
 
 
Jag får lägga in den här som kvällens sista bild. Massa snack framför en värmande brasa medan nattemperaturen sankta skönk ner mot nollan.
 
Nästa dag kommer i nästa inlägg!
3 kommentarer publicerat i FRIDA, Outdoor;
Taggar: blogg, friluftsliv, kolmården, utsiktsrundan, vandring
#1 - - Ewelina:

Snyggt!

#2 - - mari:

Men åh. Så fint!! Underbart =)

#3 - - Anonym:

Åh den rundan tog jag och min sambo oss runt i löparskor förra sommaren! Riktigt tufft och roligt!

Svar: Jättebra led! :) tufft i löparskor!
Frida Matsdotter