Spring på känslan

 
Igår blev det en jobbig men skön runda i spåret som vi har utanför dörren. Jag har äntligen kommit igång med löpningen igen efter ryggskadan och det är så fantastiskt skönt. Förra helgen åkte jag ut till Vidingsjö och sprang 5km i deras mjuka välskötta spår. 5km (!) Det var länge sen jag en kom upp i mer än typ 2km.. så det kändes som en riktig succé. Under dessa 5km hann jag bli riktigt trött och min kropp fick kämpa.. och vet ni vad? Jag fick ett härligt endorfinrus. Underbart!
 
Det viktiga när man ska komma igång och löpträna är inte distansen.. det tycker iaf inte jag. Under hela min uppväxt har jag hatat att löpträna.. men när jag sen börja tillåta mig att springa korta distansen så kom löparkärleken som ett brev på posten. Sen har jag hela tiden ökat mina kilometertal. Innan ryggskadan var ett bra träningspass ca 5-8km och snart är jag tillbaka dit!
 
 
Fiskbensfläta? Ja tack!

 
Kom ihåg: Man måste inte springa marathon för att säga att man är en löpare. Alla har sin favoritsträcka och det är känslan som räknas!
5 kommentarer publicerat i FRIDA
Taggar: löpning, träna ute, träningsblogg
#1 - - Lili:

Härligt inlägg! Skönt att du är tillbaka med löpningen, ett stort grattis till det! Du har också så rätt: man springer så som man är bekväm med. Alla har sin favoritdistans och sina egna förutsättningar.

Själv har jag inte sprungit på flera månader nu p.g.a. skador och det har inte blivit så mycket annan konditionsträning under tiden, så jag kommer antagligen halvdö när det väl är dags igen. :D

Svar: Heja dig! Hoppas du kommer tillbaka från skadorna :)
Frida Matsdotter

#2 - - Emmi i Spanien - explorista.se:

Bra skrivet och skönt att du är på g! Det är lätt att tänka att 5 km inte är ett träningspass när andra springer sisådär 10-20 km... Men alla har sina egna preferenser och man kan bara utgå ifrån sig själv!

Svar: Ja det är så skönt att vara igång igen!
Frida Matsdotter

#3 - - Rund är också en form!:

Vad härligt att din rygg är bättre (äntligen)! :-)

PS. Hur gör du en fiskbensfläta dig själv DÄR BAK?? *nyfiken*

Svar: Haha jag har världens bästa mamma som hjälper mig med flätan :D det funkar att göra själv, men tar sååååå lång tid!
Frida Matsdotter

#4 - - Mari:

Skönt att ryggen känns bättre.
Älskar din väst. Är den ny?

Svar: Ja så skönt :) jag fyndade västen på rean i höstas tror jag det var.. Från Nike :) älskar färgen!
Frida Matsdotter

#5 - - Sandra:

Vilka ljuvliga bilder och så peppigt inlägg! Längtar så efter att få lunka i skogen :)