Bästa tipset för träningsmotivation

 Nu ska ni få det absolut bästa tipset för att få motivation till att träna: Att få känna känslan av träning
 
Jaha tänker ni, vad tusan menar jag med det? Låt mig förklara
  
 
 Det finns många knep för att lyckas komma igång med träningen (testa roliga träningsformer, köpa nya träningskläder, träna med en kompis etc). Men det är när du har lyckats hålla i träningen så pass länge att du börjar känna av vad träningen gör med din kropp och ditt mående som den bästa motivationen kommer.
 
Att faktiskt få känna känslan av träning!
 
 
Jag har tänkt på det här motivationstipset rätt länge, men det är inte förens nu (när jag inte får träna som jag brukar) som jag verkligen inser hur sant det är.
 
Ser jag tillbaka på mitt träningsliv så har jag i stort sätt alltid tränat och rört på mig. Jag har tränat mer eller mindre i perioder, men aldrig slutat.  Nu när jag har mitt största träningsuppehåll nånsin så är det nu jag inser vad träningen gör för mig, för min kropp och framförallt för mitt mående och psyke.
 
 
Jag skadade ryggen första veckan i september 2015. Det är 5 månader sen ganska precis. I början så kände jag att det var fine. Jag kände att jag får trappa ner träningen så kommer jag snart tillbaks på banan. Men icke. Jag får helt träningsförbud i nästan 2 månader och sen när jag innan jul får börja träna igen är det en jätteskön känsla. Äntligen är jag igång och nu kommer jag sakta men säkert komma tillbaka till min starka kropp.
 
 
Men nu är jag fortfarande på samma ställe och trampar som innan jul. Jag har smärta i ryggen från och till och allt mitt hopp för en starkare kropp är helt bortblåst. Jag kan vid enstaka tillfällen (som i det här blogg inlägget) tycka att det känns jättebra, men i samma veva får jag ett bakslag och är tillbaka på ruta ett igen.
 
Nu blev det här ett himla långt inlägg.
 
Men det jag vill säga är att det är NU jag känner vad träningen har gjort för mig i alla dessa år. Det är NU jag känner vad mycket sämre jag, framförallt psykiskt, mår när jag inte tränar. Det är NU jag önskar att jag kunde få känna den där riktiga känslan av träning. Jag vill få endorfinrus, jag vill känna mig stark och jag vill framförallt göra det som jag tycker är så himla himla roligt.
 
 
 Så börja träna, håll i träningen och få sedan känna känslan av träningen och du är fast!
 
4 kommentarer publicerat i FRIDA
Taggar: blogg, börja träna, dipp, håll i träningen, motivationstips, tips, träningsblogg, träningsmotivation
#1 - - Sara TRANINGSGLADJE.SE:

jag håller med om att det stämmer; aldrig är man så tacksam för något som när man inte "får" göra det längre. hoppas ryggen blir bra snart, och att det trots bakslag ändå är en positiv trend! kram!!

Svar: Tack snälla :) kram på dig!
Frida Matsdotter

#2 - - Mari:

Du har så rätt. Alla borde få känna den känslan.

Svar: Alla borde verkligen det :)
Frida Matsdotter

#3 - - Anna Jansson:

Jag håller verkligen med om den känslan! Jag är ju sjukskriven nu och i varje steg tillbaka ser jag till att träningen blir en positiv känsla, jag tror att det är bra för både rehaben och självkänslan. Men gud vad jag saknar "riktig träning"!!

Svar: Vi får kämpa på med rehab, det är värt det i längden :)
Frida Matsdotter

#4 - - bit.ly:

Greetings! Very useful advice in this particular article!
It is the little changes that will make the greatest changes.
Thanks a lot for sharing!