Träna ute!

 
Den här veckan har ju vädret varit helt fantastiskt och då är det lätt att ta sig ut. Man dras ju liksom till solen så här års efter en hel vinter utan sol och utan ljus. När det är fint väder är det väldigt härligt att få flytta styrketräningen från innegymmet till utegymmet och det har jag gjort den här veckan.
 
Oftast tar jag en powerwalk eller försiktig löprunda till utegymmet som ligger intill Tallboda-spåret i mitt bostadsområde. Där finns det diverse "redskap" som gör det enklare att komma på bra övningar. Men i onsdags blev det en enkel cirkelträning på uteplatsen i solen tillsammans med nyfikna katten Sigge.
 
Jag körde fem varv av dessa övningar efter en promenad:
Armhävningar
Rumplyft
Dips
Mage (cykla)
Sidoplankan
 
Det behöver inte vara svårare än så att få till ett bra träningspass!
 
6 kommentarer publicerat i FRIDA
Taggar: börja träna, cirkelträning, träna ute, träningsblogg, träningstips, övningar
#1 - - Lydia:

Så skönt!

#2 - - mari:

Jag längtar också efter det stunderna. Men idag blev jag tveksam om verkligen våren är på väg, för idag har det snöat =/

Svar: Snö? Åh nej :( nu behövs det faktiskt inge mer snö!
Frida Matsdotter

#3 - - Anonym:

Hejsan! Först och främst vill jag bara säga att du och din blogg är himla inspirerande och superbra! Sedan undrar jag över om du möjligtvis skulle kunna tipsa om bra vandringsmat att ha med sig, som inte väger mycket med bra hållbarhet, som är glutenfri och snäll mot magen? Ska nämligen ut och vandra i sommar en längre rutt och behöver all tips på mat att ha med sig som jag kan få! Kram :)

Svar: Hej! Tack så mycket!Frystorkad mat finns att köpa på tex Naturkompaniet.Jag har dock inte testat så många såna, men kolla innehållsförteckningen om det är glutenfritt eller inte. Jag har själv tänkt torka egen mat, tex köttfärssås.. men jag får återkomma med hur lätt det är :) Men torkad och frystorkad mat väger väldigt lite och är praktiskt att ha med sig.
Annars är det ju enkelt att koka tex havregrynsgröt, quinoa,bovete etc :)
Kram
Frida Matsdotter

#4 - - Ramona:

God morgon :) Så underbart att träna ute, riktigt härligt. Hoppas du får njuta av en toppen dag. Gillar din blogg :)

Svar: Tack snälla! :)
Frida Matsdotter

#5 - - mari:

Sv. Nej, håller med! Jag älskar vintern men nu får det gärna komma värme :)

#6 - - Ingrid:

Åh så skönt att träna utomhus!