Ny Kategori - Resor

Nu har jag gjort en ny kategori där jag samlar alla mina resor utanför Sverige. Okej, det låter som att jag är värsta resegurun, så är inte fallet. Men jag tycker det kan vara en kul kategori att kika igenom när man är sådär ressugen. Resorna som finns här på bloggen går bara bak till sommaren 2013 så det är inte jättemånga resor, men den här kategorin kommer säkert fyllas på sakta men säkert.

Jag tycker det är så himla mycket som lockar i att få sticka iväg och se nya platser. Jag behöver absolut inte åka utomlands för att få upptäcka, för jag har fortfarande såå mycket jag vill upptäcka i Sverige. Men det är ändå en spännande känsla att få sticka iväg lite längre..

DSC_0023 DSC_0319 IMG_8908.JPG IMG_8829.JPG 3

2 kommentarer
publicerat i FRIDA
Taggar: blogg, ny kategori, resor, shapemeup, träningsblogg

Vegetarisk lasagne

Fick  önskemål om att lägga upp receptet på den vegetariska lasagnen, och det gör jag gärna eftersom den är så himla god.
 
För en plåt som är av den här storleken:
1/2kg morötter
2st zucchini
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
3 paket krossade tomater
4dl lätt creme fraiche
färsk basilika
500g hackad frusen bladspenat
300g fetaost
1 1/2 paket lasagneplattor (semper)
riven ost till toppen
 
1. Skala och hacka morötterna och zucchinin
2. Hacka lök, vitlök och chili
3. Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med morötterna i 5 min. Tillsätt zucchini, krossade tomater, creme fraiche och chili. Låt puttra i 10 min.  Tillsätt basilikan
4. Smula fetaosten och krama ur den tinade spenaten på vatten
5. Fyll plåten: Sås, plattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, plattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, plattor, sås och riven ost.
6. Grädda i 225 grader i ca 30min. 15092015-DSC_0974
2 kommentarer
publicerat i FRIDA, RECEPT;
Taggar: RECEPT, glutenfri lasagne, glutenfritt, hälsoblogg, lasagne, träningsblogg, vegetarisk lasagne, vegetariskt

Starta veckan med yoga

Att få starta varje vecka med yoga har visat sig passa mig alldeles utmärkt. Jag får verkligen känna in min kropp under måndagens yogastund och jag får låta tankarna vila istället för att stressa in i en ny vecka. Jag gick tillbaka lite i arkivet och såg att jag faktiskt testade yoga på Mallorca förra året, men då tyckte jag inte att det var något för mig. Det fina är att man får ändra sig och att jag nu har valt att ge yoga en chans. En ärlig chans. Jag tror inte att man kan döma  ut yoga efter en klass... man måste få låta yogan hitta sin plats i just ditt hjärta.

28092015-0928Jag älskar att få stänga ner datorn på måndagens eftermiddag, snöra på mig skorna och gå igenom centrum till Yogahuset. Det kan vara ruskigt väder ute, men extremt varmt och hjärtligt inne.

0 kommentarer
publicerat i FRIDA
Taggar: blogg, hälsoblogg, linköping, shapemeup, starta veckan med yoga, träningsblogg, yoga, yogahuset
Visa fler inlägg