Tjejvasan 2015

Nu har jag lyckats ta mig igenom Tjejvasan 2015 och jag är så himla nöjd. Det är det jobbigaste jag har gjort och nu när jag sitter här i soffan har jag ont överallt.
 
En kort sammanfattning av loppet:
 
Första milen - Jag kände mig stark och var på topp. Men det är mycket folk i spåren precis i början och det gäller att hålla koll på alla. Dom byter spår hej vilt, ramlar, kör in i varandra osv. Så jag var på min vakt.
 
Andra milen - Extremt svag och efter första milen kände jag mig klar. Nu är jag hungrig och törstig och bara väntar på nästa ställe att få lite blåbärssoppa på. Benen börjar kännas lite skakiga och jag ramlar typ tre gånger i samma backe och tar emot mig med höften (lagom blå nu).
 
Tredje milen - Trött, sliten och hungrig. Varenda stavtag är olidligt jobbigt. I huvudet rullar "kör bara, det är bara att beta på" och jag pinar mig in mot Mora. Sista kilometerna kändes dock häftig, äntligen är jag också en sån som får åka på spurtsträckan innan den fina målskylten.
 
Jag är nöjd, så  NÖJD, men jag kommer aldrig göra det igen. Jag förstår verkligen inte tjusningen med att åka tillsammans med 10 000 personer i extremt dåliga spår. Nästa gång jag sticker ut blir det på tur med fika på ryggen, det är liksom mer min grej.  Men jag är glad att jag genomförde loppet och jag kommer få ett fint minne!
 
02-28, 02-28
7 kommentarer publicerat i FRIDA
Taggar: 2015, 3 mil, dalarna, healthy living, längdskidor, mora, oxberg, shapemeup, tjejvasan, vasaloppet
#1 - - Träningsblogga:

Grattis till grym prestation!

Svar: Tusen tack :)
matsdotter

#2 - - Sara:

hahaha, precis så minns jag också min tjejvasa. härligt att du gjorde det!! njut av kvällen!

Svar: Tack Sara! Kvällen blev tidig, hehe, skapligt trött
matsdotter

#3 - - Sanna:

Starkt jobbat!!! :)

Svar: Tack :)
matsdotter

#4 - - mari:

Sjukt bra jobbat fina du. Heja heja!

Svar: Tack tack Mari :D
matsdotter

#5 - - Karin:

Grymt! Grattis!

Svar: Tack! :)
matsdotter

#6 - - Kari:

Exakt så känner jag också. Jag åker gärna igen, till och med samma sträcka, men inte med de spåren och den trängseln. Det här var faktiskt bara jobbigt. Till och med jobbigare än när jag åkte Öppet spår för ett par år sedan.

Bra jobbat i alla fall!

Svar: Jaha, bättre spår på öppet spår alltså? Tack så mycket :)
matsdotter

#7 - - Vasaloppet | Matsdotter - Healthy Living:

[…] i soffan och se på Vasaloppsstarten, det känns liksom extra skönt eftersom jag tog mig igenom Tjejvasan förra helgen. Det ser väldigt tufft ut med tanke på […]