Tjejvasan 2015

Nu har jag lyckats ta mig igenom Tjejvasan 2015 och jag är så himla nöjd. Det är det jobbigaste jag har gjort och nu när jag sitter här i soffan har jag ont överallt.
 
En kort sammanfattning av loppet:
 
Första milen - Jag kände mig stark och var på topp. Men det är mycket folk i spåren precis i början och det gäller att hålla koll på alla. Dom byter spår hej vilt, ramlar, kör in i varandra osv. Så jag var på min vakt.
 
Andra milen - Extremt svag och efter första milen kände jag mig klar. Nu är jag hungrig och törstig och bara väntar på nästa ställe att få lite blåbärssoppa på. Benen börjar kännas lite skakiga och jag ramlar typ tre gånger i samma backe och tar emot mig med höften (lagom blå nu).
 
Tredje milen - Trött, sliten och hungrig. Varenda stavtag är olidligt jobbigt. I huvudet rullar "kör bara, det är bara att beta på" och jag pinar mig in mot Mora. Sista kilometerna kändes dock häftig, äntligen är jag också en sån som får åka på spurtsträckan innan den fina målskylten.
 
Jag är nöjd, så  NÖJD, men jag kommer aldrig göra det igen. Jag förstår verkligen inte tjusningen med att åka tillsammans med 10 000 personer i extremt dåliga spår. Nästa gång jag sticker ut blir det på tur med fika på ryggen, det är liksom mer min grej.  Men jag är glad att jag genomförde loppet och jag kommer få ett fint minne!
 
02-28, 02-28
7 kommentarer
publicerat i FRIDA
Taggar: 2015, 3 mil, dalarna, healthy living, längdskidor, mora, oxberg, shapemeup, tjejvasan, vasaloppet

Förberedelser - Tjejvasan

Ikväll håller jag på och packar, gör rent skidorna, svär över valla och försöker hitta den andra pjäxan. Imorn bär det nämligen av mot Dalarna och på lördag är det dags för Tjejvasan.
 
Om jag är taggad? väl förbered? Nej, verkligen inte. Hade det inte varit för att jag tycker stora folkmängder är jobbiga, att jag har åkt mindre än 2 mil (totalt) och att jag startar i 12:e startledet så hade jag nog varit lite mer taggad. Det kanske är nerverna som talar, men jag åker nog dit utan förväntningar så kanske det går rätt bra ändå..
 
Hur som helst så ska jag spendera en långhelg i Dalarna och det mår man ju alltid bra av!
 
02-26
En kommentar
publicerat i FRIDA
Taggar: 2015, dalarna, längdskidor, nerver, tjejvasan, valla

Attäta glutenfritt - en modediet?

  Jag följer två "IBS-grupper" på facebook och det är alltid intressant att följa en del diskussioner. Den senaste diskussionen är nu om den artikeln som var i Svenska dagbladet i måndags, "Läkare dömer ut modediet". Det jag reagerade på först var ordet modediet? va? är det en ny diet det där med gluten? Det har jag inte alls reflekterat över förut. Att den går att jämföra med LCHF, GI, Paleo etc. Så ser ju inte riktigt jag på det? Jag har reagerat på att det är många som har börjat äta glutenfritt men det trodde jag berodde på att dom hade samma mål som jag - att få kontroll på magen. Jag har läst att det är över 2 milj svenskar som lider av någon form av IBS och dom flesta är kvinnor. Att ha IBS går inte alls att jämföra med Celiaki (glutenintolerans) utan vi reagerar på olika saker (exakt vad vill jag inte gå in på för jag är verkligen ingen expert). Men att en person som har IBS mår bättre av att äta glutenfritt är väldigt vanligt och där är jag själv ett bra exempel. Har nu ätit glutenfritt i ett år och har betydligt mindre problem nu än då. I mina ögon ser jag inte att glutenfritt är en modediet och jag tror inte heller att allt fler har fått celiaki, däremot tror jag att IBS uppmärksammas mer och mer. Eftersom det är så många som har IBS så märker nog också dom flesta att man mår betydligt bättre av att äta glutenfritt, därav ökningen. Eller? Det tråkiga när det stämplas som en modediet är ju att många inte tar det seriöst. Att äta glutenfritt (och laktosfritt!) är faktiskt rätt jobbigt och hade jag kunnat äta gluten och laktos hade jag gärna gjort det. Därför tycker jag att det är tråkigt att höra exempel som Michaela Forni att man inte blir tagen på allvar. Att välja bort gluten och laktos för att tro att man äter nyttigare eller för att det är en modediet är ju bara dumt. Varför krångla till det när man inte behöver?

20140804-202303-73383735.jpgVi är inte alltid kompisar jag och min mage, men det blir bättre!

 
2 kommentarer
publicerat i FRIDA
Taggar: IBS, bli tagen på allvar, celiaki, gluten, glutenfritt, healthy living, laktos, laktosfritt, modediet, shapemeup
Visa fler inlägg