Några favoritbilder från 2015

Jag har kollat igenom min blogg under förmiddagen och valt ut några av årets favoritbilder, i mitt tycke. Märks tydligt att mitt intresse för foto ökar under året och att hösten är årets bästa tid, hehe.
 
Så häng med på en snabb bildserie från 2015!
 
Vi firade in det nya året i Miami och det är helt omöjligt att försöka välja bästa bilden därifrån. Det var inte vilken resa som helst utan det var våran bröllopsresa och första gången i USA (men inte sista!)
 
 
 
Väl hemma hade det kommit mycket snö och jag drog igång skidåkningen efter ett uppehåll på 8 (!) år. Min mamma knäppte av den här bilden på mitt kära pannband från Craft inför VM i Falun.
 
 
Februari bjuder på årets godaste laktos- och glutenfria semlor. Ni hittar receptet här!
 
 
I mars kommer det upp många fina frukostbilder på bloggen. Det blir lätt fint med påskliljor och dalahästar i samma bild.
 
 
I april testar jag chips-nyheter från Semper. Ett favoritsnacks och bilden blev även uppmärksammad av Semper, kul!
 
 
I  maj kommer värmen och det blir lunch ute!
 
 
 Dessa goda kokos- och cashewbollar som är rullade i hallon- och blåbärspulver passar bra ihop med vår granitskiva i köket.
 
 
 
Försommarblommor på köksbordet varje dag? Ja tack!
 
 
Juni bjuder på vin i kåsa och utsikt över östgötaskärgården.
 
 
Brunch with a view? Ja tack, så startade varje morgon i Portugal. Takterrassen var dessutom perfekt till cirkelfys!
 
 
I juli gjorde vi en av våra bästa resor. En underbar bilsemester i Norge. Det regnade alla dagar utom EN och just DENNA dag gjorde vi den bästa vandringsturen vi nånsin. Vi gick Romsdalseggen som jag hade drömt om sen tidig vår och det var helt magiskt!
 
 
 
Men trots dåligt väder alla andra dagar i Norge så var det ändå fantastsikt.
 
 
I augusti fick jag uppleva en drömsk morgon kring 5-tiden på en ö i skärgården.
 
 
September bjuder på en underbar weekend hos farmor i Härnösand och hon fick äntligen bjuda mig och syrran på Ådalen 3
<3
 
 
Oktober, årets bästa månad och här är det omöjligt att välja ut en bild så det blir flera:
 
Tältning i skärgården
 
 
Massa målande vid köksbordet
 
 
En hel helg i min hemstad Borlänge (var hundra år sen sist)
 
 
Och försiktig höstlöpning med en skadad rygg
 
 
November, inte årets bästa månad, men ändå kommer ett gäng med bilder:
Hundvalpar, mysiga skogspromenader och ruggiga morgonpromenader, målande och mycket bilåkande.
 
 
Decembers bästa bilder har jag precis tagit, för dom har jag ju bjudit på nu under veckan. Därför tar jag en bild från första helgen i december. Ett ljummet London och jag har rosa hår.
 

Nittsjö Keramik

Jag har fått en dunderförkylning som slog till på annandagen och vägrar försvinna. Det blir snarare värre och värre. Egentligen borde jag ligga i soffan hela dagarna och bara vila, men det är så extremt svårt nu när jag är i Dalarna. Här finns det så himla mycket jag vill göra och åka iväg till så jag ger mig inte riktigt den tiden jag behöver i soffan.
 
Idag blev det dock bara en liten tur "runt hörnet". Vi rullade iväg till Nittsjö Keramik som inte ligger långt härfifrån för att spana efter en skål som vi behöver hemma. Jag älskar att få köpa med mig saker till vårat hem i Linköping. Det känns liksom extra bra att få ta med sig en liten del av Dalarna ner till Östergötland.
 
Här i stugan har vi alla koppar, fat och skålar i keramik antingen från Nittsjö Keramik eller från Marianas Keramik. Det andas verkligen Dalarna!
 
 
Här är vår fina gröna skål som vi slog till på, fast det är väldigt svårt att få en rättvis färg här i stugan när det är så mörkt. Allt är handgjort så ingen skål är den andre lik. Sånt älskar jag och jag älskar grönt!
 
6 kommentarer
publicerat i FRIDA
Taggar: Dalarna, friluftsliv, hälsoblogg, nittsjö, nittsjö keramik

Enåns Vandringsled i Orsa

I natt kom det ytterst lite snö och det ligger ett tunnt tunnt täcke på marken som ändå ger en härlig stämning. Det blir genast lite ljusare ute och det är så himla trevligt. I morse bläddrade vi i boken "Vandringsturer i Siljansbygden" som vi har liggande här i stugan och slog upp en liten vandringsled i Orsa på 4km. En dagstur till Orsa kändes som en bra idé och vi rullade iväg.
 
Vandringsleden heter Enåns Vandringsled och startar vid Hembygdsgården som ligger öster om E45an precis när man har kommit in i Orsa. Hela rundan går i Enådalen intill Enån och man vandrar på fina små stigar som är täckta av snö. Det vara bara våra fotspår och några djurspår som fanns. Intill ån tog vi en kaffepaus när vi hade gått ungeför hallvägs, så mysigt!
 
Här kommer ett gäng bilder från denna fina decemberdag!
 
 
När vi kom tillbaks till bilen hade himlen börjat färga sig i helt otroliga färger. Så fantastiskt vackert och jag är glad att vi fick en sån här fin decemberdag i slutet på 2015. Så underbart!
 
5 kommentarer
publicerat i FRIDA, Outdoor;
Taggar: Dalarna, enåns, hiking, orsa, outdoorblog sweden, vandring, vandringsled
Visa fler inlägg